Περικοπή συντάξεων έως 60% σε συνταξιούχους με εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα

Αναρτήθηκε από :: EShop Admin Σε :: Όλες οι δημοσιεύσεις Ημ/νια :: Σχόλιο: 0 Προβολές: 947

Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ

Μειώσεις συντάξεων έως 60% θα υποστούν οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου και των υπόλοιπων Ταμείων οι οποίοι εισπράττουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα που υπερβαίνει το ποσό των 4.923,12 ευρώ το χρόνο. Εξαίρεση, ωστόσο, θα αποτελέσουν οι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ

Όσοι συνταξιούχοι δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση ότι απέκτησαν εντός του 2017 αγροτικό εισόδημα, π.χ. από πώληση ελαιολάδου θα έρθουν αντιμέτωποι με περικοπή της σύνταξής τους κατά 60%. Επιπρόσθετα, θα κληθούν να πληρώσουν ασφαλιστική εισφορά στον ΕΦΚΑ περίπου 22% στο εισόδημα που απέκτησαν το 2017 από την αγροτική δραστηριότητα. Παράλληλα, θα πληρώσουν φόρο 22% από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, χωρίς δικαίωμα έκπτωσης φόρου 1.900 έως 2.100 ευρώ που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο εισοδήματος, καθώς δεν θεωρούνται κατ΄ επάγγελμα αγρότες.

Τα εισοδήματα από την αγροτική τους δραστηριότητα θα προστεθούν στο εισόδημα από τις συντάξεις, αλλά το αφορολόγητο όριο θα εφαρμοστεί μόνο στο τμήμα που αφορά τις συντάξεις. Ως αποτέλεσμα, θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο. Στην περίπτωση, μάλιστα, που το συνολικό τους εισόδημα υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν βάσει της κλίμακας της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Πηγή: enikonomia.gr

Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο :